Όταν πρόκειται για ταξίδια, θέλουμε μια εμπειρία χωρίς προβλήματα που μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε πλήρως τις διακοπές μας. Είτε σχεδιάζουμε ένα ταξίδι με φίλους είτε με τους εαυτούς μας, η ευκολία απόκτησης βίζας παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να βαλτωθούμε από ατελείωτα έγγραφα και γραφειοκρατία. Γι' αυτό είναι σημαντικό να επιλέγουμε προορισμούς με εύκολες πολιτικές βίζας που μας επιτρέπουν να εισέλθουμε εύκολα. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τις καλύτερες χώρες της Ασίας που σχεδόν ο καθένας μπορεί να επισκεφτεί, ανεξάρτητα από την εθνικότητα του. Αυτή η λίστα εστιάζει σε χώρες που προσφέρουν εξαιρετικές τουριστικές εμπειρίες και είναι εύκολο να επισκεφθούν οι πολίτες των περισσότερων χωρών.

Λάβετε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας υψηλής ταχύτητας σε 190+ χώρες με προπληρωμένα προγράμματα εορταστικής κάρτας eSIM .

Χωρίς βίζα εναντίον βίζα κατά την άφιξη

Όταν πρόκειται για διεθνή ταξίδια, η ευκολία επίσκεψης σε μια χώρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις απαιτήσεις βίζας. Δύο κοινές επιλογές που παρέχουν απρόσκοπτη είσοδο για τους τουρίστες είναι οι ρυθμίσεις χωρίς βίζα και η βίζα κατά την άφιξη.

Ταξίδια χωρίς βίζα σημαίνει ότι οι πολίτες ορισμένων χωρών μπορούν να εισέλθουν σε άλλη χώρα χωρίς να απαιτείται βίζα. Αυτή η βολική επιλογή εξαλείφει τη χρονοβόρα διαδικασία αίτησης βίζας, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να εισέλθουν στη χώρα απευθείας κατά την άφιξή τους. Είναι ιδανικό για αυθόρμητα ταξίδια ή σύντομες επισκέψεις καθώς εξοικονομεί χρόνο και προσπάθεια.

Πολλοί δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί προσφέρουν ταξίδια χωρίς βίζα για να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες και να προωθήσουν τον τουρισμό. Αυτές οι χώρες έχουν συχνά καλά ανεπτυγμένες υποδομές, εξορθολογισμένες διαδικασίες μετανάστευσης και ισχυρή τουριστική βιομηχανία για να εξυπηρετούν την εισροή ταξιδιωτών χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια.

Από την άλλη πλευρά, η βίζα κατά την άφιξη είναι μια επιλογή που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να αποκτήσουν βίζα μόλις φτάσουν στον προορισμό τους. Σε αντίθεση με τα ταξίδια χωρίς βίζα, αυτή η επιλογή απαιτεί κάποια γραφειοκρατία και ένα τέλος, αλλά είναι συνήθως μια απλή διαδικασία που μπορεί να ολοκληρωθεί στο αεροδρόμιο ή τη συνοριακή διέλευση.

Η βίζα κατά την άφιξη είναι επωφελής για ταξιδιώτες που έχουν περιορισμένες επιλογές για ταξίδια χωρίς βίζα ή για όσους προτιμούν να έχουν τη βίζα στα χέρια τους πριν από την αναχώρηση. Παρέχει μια αίσθηση ασφάλειας και ευελιξίας, καθώς οι ταξιδιώτες μπορούν να προγραμματίσουν το ταξίδι τους με βεβαιότητα σχετικά με την είσοδό τους στη χώρα. Αυτό είναι ιδανικό για βραχυπρόθεσμες διαμονές, όπως τουριστικές ή επαγγελματικές επισκέψεις, και μπορεί να είναι μια βολική επιλογή για όσους δεν έχουν το χρόνο ή τους πόρους να λάβουν εκ των προτέρων βίζα.

Καμπότζη

Φέτος, η Καμπότζη άνοιξε τις πόρτες της στους τουρίστες και επί του παρόντος δεν έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις δοκιμών ή εμβολιασμού για τους ταξιδιώτες. Οι επισκέπτες μπορούν να εισέλθουν στη χώρα χωρίς να προσκομίσουν αποδεικτικά τεστ COVID-19 ή κατάσταση εμβολιασμού. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί, επομένως είναι σκόπιμο να ενημερώνεστε για τυχόν αλλαγές στις ταξιδιωτικές απαιτήσεις.

Γενικά, οι περισσότερες εθνικότητες, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών της Αυστραλίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ, απαιτούν βίζα για να εισέλθουν στην Καμπότζη. Αλλά αν είστε πολίτης από μια γειτονική χώρα της ASEAN, όπως η Σιγκαπούρη, η Ταϊλάνδη, η Μαλαισία και το Βιετνάμ, μπορείτε να απολαύσετε πρόσβαση χωρίς βίζα.

Επιπλέον, ορισμένες άλλες ασιατικές εθνικότητες, όπως η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, μπορούν να εισέλθουν στην Καμπότζη χωρίς βίζα στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ωστόσο, οι πολίτες του Αφγανιστάν, της Αλγερίας, του Μπαγκλαντές, του Ιράν, του Ιράκ, της Νιγηρίας, του Πακιστάν, της Σαουδικής Αραβίας, της Σρι Λάνκα και του Σουδάν, πρέπει να κάνουν εκ των προτέρων ρυθμίσεις για βίζα της Καμπότζης.

Για τουριστικούς σκοπούς, μια βίζα 1 μηνός κοστίζει 30 $ ενώ οι επαγγελματικές βίζες που μπορούν εύκολα να παραταθούν κοστίζουν 35 $. Μια ηλεκτρονική τουριστική επιλογή ηλεκτρονικής βίζας είναι διαθέσιμη για 36 $ ΗΠΑ, η οποία περιλαμβάνει χρέωση διεκπεραίωσης 6 $. Αυτό παρέχει έναν βολικό τρόπο για να αποκτήσετε βίζα πριν από την άφιξη.

Κάντε κλικ εδώ για να υποβάλετε αίτηση για eVisa της Καμπότζης

Αποκτήστε την eSIM της Καμπότζης

Ινδονησία

Η βίζα επίσκεψης για την Ινδονησία επιτρέπει στους ταξιδιώτες να μείνουν στη χώρα για έως και 30 ημέρες, με τη δυνατότητα να παρατείνουν τη διαμονή τους εάν χρειαστεί. Το κόστος για αυτήν τη βίζα είναι 500.000 IDR ή 33 $. Προορίζεται για διάφορους σκοπούς, όπως επίσκεψη στην οικογένεια ή τους φίλους, τον τουρισμό, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, τις κρατικές επιχειρήσεις, την αγορά αγαθών, τη συμμετοχή σε συναντήσεις ή τη μεταφορά.

Για να είναι επιλέξιμοι, οι επισκέπτες πρέπει να έχουν ξεκάθαρη πρόθεση να μείνουν στην Ινδονησία μόνο για λόγους επίσκεψης και πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν οικονομική επάρκεια για τη διαμονή τους. Η συμμόρφωση με όλους τους όρους έκδοσης βίζας και τους νόμους της Ινδονησίας είναι υποχρεωτική. Είναι σημαντικό να τηρείτε αυτές τις απαιτήσεις, καθώς τυχόν παραβιάσεις ενδέχεται να επιφέρουν πρόστιμα, απέλαση ή άλλες νομικές συνέπειες.

Η βίζα μπορεί να παραταθεί για 30 επιπλέον ημέρες, παρέχοντας συνολική διαμονή 60 ημερών. Ωστόσο, δεν μπορεί να μετατραπεί σε άλλη βίζα ή άδεια παραμονής. Είναι απαραίτητο να έχετε τα απαραίτητα έγγραφα κατά την άφιξή σας στο σημείο ελέγχου μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένου ενός διαβατηρίου με ελάχιστη ισχύ 6 μηνών και ενός εισιτηρίου εξερχόμενης μεταφοράς .

Η περίοδος ισχύος της θεώρησης αρχίζει από την ημερομηνία έκδοσης και πρέπει να χρησιμοποιηθεί εντός 90 ημερών. Συνιστάται να ελέγξετε προσεκτικά τη βίζα για τη συγκεκριμένη περίοδο διαμονής. Για τις πιο ενημερωμένες και ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν τη βίζα και τις απαιτήσεις της, συνιστάται να συμβουλευτείτε τις αρμόδιες αρχές της Ινδονησίας ή την πλησιέστερη πρεσβεία ή προξενείο της Ινδονησίας.

Κάντε κλικ εδώ για να υποβάλετε αίτηση για μια Ινδονέζικη eVisa

Αποκτήστε την eSIM της Ινδονησίας

Ταϊλάνδη

Η Ταϊλάνδη ξεχωρίζει ως μία από τις πιο προσβάσιμες χώρες της Ασίας, προσφέροντας είσοδο χωρίς βίζα σε πολίτες από πολλές χώρες, επιτρέποντάς τους να μείνουν έως και 30 ημέρες. Αυτή η πολιτική χωρίς βίζα το καθιστά ιδανικό προορισμό για αυθόρμητους ταξιδιώτες, καθώς η διαδικασία της επίσκεψης είναι απίστευτα απλή.

Για όσους σχεδιάζουν μεγαλύτερα ταξίδια ή επισκέπτες από χώρες που δεν είναι επιλέξιμες για ταξίδια χωρίς βίζα, η απόκτηση βίζας είναι μια απλή και οικονομικά προσιτή διαδικασία, διασφαλίζοντας ότι το ταξίδι στην Ταϊλάνδη παραμένει άνετο και χωρίς προβλήματα.

Χώρες που υπόκεινται στον κανόνα απαλλαγής από την έκδοση βίζας στην Ταϊλάνδη

Ανδόρα, Αργεντινή (90 ημέρες), Αυστραλία, Αυστρία, Μπαχρέιν, Βέλγιο, Βραζιλία (30 και 90 ημέρες), Μπρουνέι, Καμπότζη (μόνο 14 ημέρες), Καναδάς, Χιλή (90 ημέρες), Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Χονγκ Κονγκ, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ινδονησία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Κορέα (30 και 90 ημέρες), Κουβέιτ, Λάος, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μακάο, Μαλαισία, Μαλδίβες, Μαυρίκιος , Μιανμάρ (μόνο 14 ημέρες), Μονακό, Μογγολία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Ομάν, Περού (30 και 90 ημέρες), Φιλιππίνες, Πολωνία, Πορτογαλία, Κατάρ, Ρωσία, Σαν Μαρίνο, Σιγκαπούρη, Σλοβακική Δημοκρατία, Σλοβενία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες, Βιετνάμ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λήψη βίζας της Ταϊλάνδης, ελέγξτε τον επίσημο σύνδεσμο εδώ

Αποκτήστε eSIM Ταϊλάνδης

Σιγκαπούρη

Για να εισέλθουν στη Σιγκαπούρη, όλοι οι επισκέπτες πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις. Αυτά περιλαμβάνουν την κατοχή διαβατηρίου ή ταξιδιωτικού εγγράφου που ισχύει για περισσότερο από 6 μήνες από την ημερομηνία αναχώρησης.

Επιπλέον, οι ταξιδιώτες πρέπει να διαθέτουν εισιτήριο μετ' επιστροφής ή μετ' επιστροφής, να επιδεικνύουν επαρκή χρήματα για να καλύψουν τη διαμονή τους στη Σιγκαπούρη και να διαθέτουν έγγραφα εισόδου (συμπεριλαμβανομένης της βίζας εάν υπάρχει) για τον επόμενο προορισμό τους. Εάν απαιτείται, οι επισκέπτες πρέπει επίσης να έχουν βίζα ή/και πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κίτρινου πυρετού για είσοδο στη Σιγκαπούρη.

Πριν φτάσουν στη Σιγκαπούρη, όλοι οι ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών της Σιγκαπούρης, πρέπει να συμπληρώσουν μια κάρτα άφιξης SG online. Αυτή η κάρτα συλλέγει προσωπικές πληροφορίες, στοιχεία ταξιδιού και μια δήλωση υγείας, η οποία πρέπει να υποβληθεί στη μετανάστευση της Σιγκαπούρης εντός τριών ημερών πριν από την ημερομηνία άφιξης. Αυτή η διαδικασία βοηθά στην επιτάχυνση της εκκαθάρισης της μετανάστευσης. Οι ταξιδιώτες μπορούν να συμπληρώσουν την κάρτα άφιξης SG μέσω ενός επίσημου συνδέσμου ή χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για κινητά "SG Arrival Card", που είναι διαθέσιμη στο App Store (iOS) ή στο Google Play (Android). Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Κάρτα Άφιξης SG είναι ξεχωριστή από μια βίζα και δεν την υποκαθιστά.

Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε αίτηση για την eVisa της Σιγκαπούρης

Αποκτήστε την eSIM της Σιγκαπούρης

Μαλαισία

Η Μαλαισία καλωσορίζει ταξιδιώτες από πολλές χώρες χωρίς να απαιτείται βίζα, καθιστώντας βολικό να εξερευνήσετε τις εκπληκτικές παραλίες, τις καταπράσινες ζούγκλες και τις ζωντανές αγορές τροφίμων.

Η είσοδος χωρίς βίζα κατά την άφιξη επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στη Μαλαισία και προσφέρει ακόμη και την ευκαιρία για παρακάμψεις σε γειτονικές χώρες όπως η Σιγκαπούρη, η Ινδονησία, το Μπρουνέι και η Ταϊλάνδη. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να μένετε ενημερωμένοι για τους πιο πρόσφατους περιορισμούς Covid πριν προγραμματίσετε το ταξίδι σας. Ακολουθεί μια περιεκτική επισκόπηση των απαιτήσεων βίζας της Μαλαισίας.

Υπό κανονικές συνθήκες, οι πολίτες των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Ιαπωνίας και πολλών άλλων μπορούν να επισκεφθούν τη Μαλαισία χωρίς βίζα για έως και 90 ημέρες. Αυτό ισχύει για την είσοδο από αέρα, ξηρά και θάλασσα.

Συνήθως, εάν φτάσετε στη Μαλαισία αεροπορικώς, παρέχεται προεπιλεγμένη διαμονή 90 ημερών, αλλά εάν εισέλθετε από ξηρά ή θαλάσσια, ενδέχεται να λάβετε σφραγίδα εισόδου 30 ημερών, εκτός εάν ζητήσετε μεγαλύτερη άδεια. Συνιστάται να ζητήσετε παρατεταμένη παραμονή στο σημείο εισόδου, καθώς μπορεί να μην είναι δυνατή η παράταση εκ των υστέρων μετά την έκδοση της σφραγίδας.

Κατά την άφιξη, το διαβατήριό σας θα σφραγιστεί και θα πρέπει να συμπληρώσετε μια κάρτα άφιξης/αναχώρησης. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας παραμένει σε ισχύ για τουλάχιστον έξι μήνες από την ημερομηνία εισόδου. Ενώ οι αρχές έχουν τεχνικά το δικαίωμα να ζητήσουν απόδειξη επαρκών κεφαλαίων και ένα μεταγενέστερο ταξιδιωτικό εισιτήριο, αυτό συνήθως δεν απαιτείται.

Εάν η χώρα καταγωγής σας δεν πληροί τις προϋποθέσεις για ταξίδια χωρίς βίζα ή σκοπεύετε να μείνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για βίζα. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι βίζες που ισχύουν για περισσότερες από 90 ημέρες προορίζονται συνήθως για επαγγελματίες ταξιδιώτες και αναφέρονται ως βίζες πολλαπλών εισόδων. Διαφορετικοί κανόνες και κανονισμοί ισχύουν για διαφορετικές χώρες.

Οι τουριστικές ηλεκτρονικές βίζες, οι οποίες διαρκούν έως και 30 ημέρες, είναι διαθέσιμες για πολίτες ορισμένων χωρών, συμπεριλαμβανομένων της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, της Κίνας, της Ινδίας και πολλών εθνών στη Νότια Ασία και την Αφρική. Για περισσότερες πληροφορίες και μια ολοκληρωμένη λίστα εγκεκριμένων χωρών, συνιστάται να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Υπουργείου Μετανάστευσης της Μαλαισίας.

Για άλλους υπηκόους, η παραδοσιακή διαδρομή υποβολής αίτησης για βίζα σε πρεσβεία ή προξενείο της Μαλαισίας στη χώρα καταγωγής τους είναι απαραίτητη. Το Υπουργείο Εσωτερικών της Μαλαισίας παρέχει μια πλήρη λίστα με τις αποστολές της Μαλαισίας στο εξωτερικό, επομένως συνιστάται να επικοινωνήσετε με την τοπική πρεσβεία για καθοδήγηση σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε αίτηση για τη Μαλαισία eVisa

Αποκτήστε την eSIM της Μαλαισίας

Ινδία

Για τις περισσότερες εθνικότητες, η απόκτηση τουριστικής βίζας για επίσκεψη στην Ινδία είναι μια απλή διαδικασία. Τουρίστες από 164 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της ΕΕ, του ΕΟΧ, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και αρκετών χωρών της Ασίας, της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής, μπορούν άνετα να υποβάλουν αίτηση για ηλεκτρονική θεώρηση. Η αίτηση μπορεί να συμπληρωθεί εύκολα μέσω μιας ηλεκτρονικής φόρμας, εξοικονομώντας χρόνο σε σύγκριση με τις προσωπικές αιτήσεις σε πρεσβείες ή γραφεία έκδοσης βίζας.

Ορισμένες πρεσβείες δεν εκδίδουν πλέον απευθείας βίζα, καθιστώντας την επιλογή ηλεκτρονικής βίζας ακόμη πιο βολική. Οι τουριστικές ηλεκτρονικές βίζες είναι διαθέσιμες για διάρκεια 30 ημερών, 1 έτους ή 5 ετών, με τις δύο τελευταίες να επιτρέπουν πολλαπλές εισόδους. Ανάλογα με την εθνικότητα σας, ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμοί στη συνεχή διαμονή, συνήθως 90 ή 180 ημερών.

Η ηλεκτρονική θεώρηση 30 ημερών είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εάν σκοπεύετε να κάνετε ένα δευτερεύον ταξίδι στο Νεπάλ, καθώς επιτρέπει δύο εισόδους στην Ινδία. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για e-Visa έως και 30 ημέρες πριν από την ημερομηνία του ταξιδιού σας και χρειάζονται τουλάχιστον 72 ώρες για την επεξεργασία.

Για να εξασφαλίσετε μια ομαλή εμπειρία, συνιστάται να κάνετε αίτηση τουλάχιστον 4 ημέρες πριν την προβλεπόμενη αναχώρησή σας. Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες, μπορείτε να πλοηγηθείτε εύκολα στη διαδικασία έκδοσης βίζας και να προετοιμαστείτε για το ταξίδι σας στην Ινδία.

Κάντε κλικ εδώ για να υποβάλετε αίτηση για την eVisa στην Ινδία .

Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε σε κάποια από τις όμορφες χώρες παραπάνω, φροντίστε να αγοράσετε ένα πρόγραμμα διακοπών eSIM για να το συνδυάσετε με την eVisa σας! Δεν υπάρχουν άλλα έγγραφα ή εγκαταστάσεις εφαρμογών, απλώς σαρώστε το QR και λάβετε άμεσα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας υψηλής ταχύτητας.