Turistika a zelené investice je tématem Světového dne cestovního ruchu 2023, což signalizuje cílené globální úsilí o zvýšení investic do snah, které podporují lidi a planetu. I když je to zaměřeno na obnovu cestovního ruchu poté, co čelí výzvám, jako je pandemie, změna klimatu a přírodní katastrofy, znamená to také vědomé úsilí o vyřešení naléhavých problémů životního prostředí finanční intervencí.

U Holiday eSIM byla udržitelnost vždy základním ideálem našeho podnikání, protože to, co nabízíme, je hluboce spjato s udržitelným cestovním ruchem. Od snižování plastů až po uhlíkovou stopu, naše nabídka je zaměřena na snižování škod na životním prostředí a zároveň respektuje a chrání zdroje klíčových turistických destinací.

V dnešní době je udržitelný cestovní ruch klíčový, protože pomáhá snižovat negativní dopady masové turistiky, jako je znečištění, odpad, dopravní zácpy, ztráta biologické rozmanitosti a kulturní eroze. Jak stále více lidí tíhne k mezinárodnímu cestování, můžete očekávat, že se tyto účinky zhorší.

Pojďme se tedy v tento Světový den cestovního ruchu podívat na to, jak můžeme podpořit udržitelný cestovní ruch, a zjistit, co můžeme udělat pro to, aby byl svět o něco zelenější!

Význam udržitelného cestovního ruchu

Jako cestovatel chcete vidět svět a zažít nezapomenutelné zážitky. Záleží vám ale také na tom, jaký dopad bude mít vaše cestování na lidi a planetu. Nechcete škodit životnímu prostředí, využívat místní obyvatele nebo nerespektovat jejich tradice. Chcete být zodpovědným cestovatelem, který přispívá k pohodě v destinacích, které navštívíte.

O tom je udržitelný cestovní ruch. Je to způsob cestování, který vyvažuje vaše potřeby a touhy s potřebami a touhami hostitelských komunit a přírodního prostředí. Navíc respektuje a uchovává zdroje, díky nimž je každé místo jedinečné a cenné. Je to způsob cestování, který má pozitivní dopady a výhody pro všechny zúčastněné.

Naštěstí se zdá, že toto je rostoucí nálada pro všechny na celém světě, protože více než 53 % mezinárodních cestovatelů tvrdí, že jsou odhodláni k udržitelnosti .

Některé klíčové výhody udržitelného cestovního ruchu;

Environmentální přínosy

Udržitelný cestovní ruch pomáhá šetřit a chránit životní prostředí snížením odpadu, spotřeby vody a energie, emisí skleníkových plynů a znečištění. Může také pomoci zachovat biologickou rozmanitost, ekosystémy a divokou přírodu tím, že se vyhne činnostem, které je poškozují, nebo podpoří úsilí o ochranu.

Ekonomické výhody

Pomozte vytvářet příjem a zaměstnání pro místní lidi podporou jejich místních podniků, produktů a služeb. To také pomáhá diverzifikovat ekonomiku a snížit závislost na jiných sektorech. Udržitelný cestovní ruch může také zvýšit konkurenceschopnost a atraktivitu destinací zlepšením jejich infrastruktury, kvality a inovací.

Sociální dávky

Udržitelný cestovní ruch také významně přispívá ke zlepšení blahobytu a živobytí místních komunit tím, že jim poskytuje příležitosti ke vzdělávání, školení, posílení postavení a účasti. Může také pomoci podporovat kulturní rozmanitost a dědictví tím, že respektuje místní kulturu a tradice a učí se z nich.

Podporuje také mír a porozumění mezi lidmi z různých prostředí a perspektiv tím, že usnadňuje dialog a výměnu názorů.

Jak Holiday eSIM podporuje udržitelné cestování?

Snažíme se významně přispívat k udržitelnosti řadou způsobů, které sahají od omezení plastů až po posílení destinací s konektivitou.

Tradiční SIM karty jsou obvykle dodávány s velkým množstvím plastových obalů. To ani nezohledňuje skutečné SIM karty, které balení obsahuje. I když velikost skutečných SIM karet může být zanedbatelná, měli byste vědět, že SIM karty se obvykle dodávají v držácích velikosti kreditních karet.

Pokud si myslíte, že na tom nezáleží, v roce 2020 bylo vyrobeno přes 4,5 miliardy SIM karet , které generovaly ohromující množství oxidu uhličitého a plastů.

eSIM karty však mají nulovou stopu a nemají žádný dopad na životní prostředí, protože jsou zcela virtuální.

Předplacené plány Holiday eSIM navíc nabízejí pokrytí ve více než 190 zemích, díky čemuž je prémiové připojení dostupné a dostupné pro každého. Turisté získají sebevědomí cestovat svobodněji, protože se nebudou muset starat o poplatky za roaming nebo se potýkat se špatnou konektivitou ve vzdálených destinacích.

Svým způsobem také vzdálené destinace s nedostatečně rozvinutou komunikační infrastrukturou mohou díky našim produktům ohromně získat, protože nyní dokážou uspokojit potřeby moderního cestovatele bez investic.

A konečně, eSIM jsou prostě ekologičtější možností než SIM karty, protože pro začátek s nimi nemusíte nikam chodit. To je jedna ušetřená jízda taxíkem!

Snížení dopadu na životní prostředí pomocí eSIM

Dalším důvodem, proč jsou eSIM přirozeně lepší pro životní prostředí, je podívat se na to, jak velké potenciální úspory emisí CO2 existují.

Podle studie jedna eSIM představovala pouze asi polovinu emisí CO2 spojených se SIM kartou, protože se snížila distribuce a potřebný potřebný hardware.

Když to začnete vidět v globálním měřítku, budete snadno schopni jasně vidět, jak moc může používání eSIM snížit dopad na životní prostředí.

 

Zdroj obrázku

Holiday eSIM: Pohodlí a konektivita

Nehledejte nic jiného než Holiday eSIM, pokud jste ekologicky smýšlející cestovatel, který hledá způsoby, jak snížit svou uhlíkovou stopu při objevování světa. Díky neuvěřitelně snadnému postupu instalace se můžete připojit k mobilním datovým sítím světové třídy za méně než minutu.

Navíc usnadňujeme proces nastavení tím, že odpadá nutnost instalovat aplikace třetích stran. Stačí naskenovat QR kód a můžete vyrazit!

Používání eSIM ztělesňuje koncept bezproblémové konektivity a udržitelnosti. Zjednodušuje proces připojení na cestách, zvyšuje zabezpečení, poskytuje flexibilitu a může vést k úsporám nákladů.

Nejlepší tipy na udržitelné cestování pro rok 2023

  • Minimalizujte plýtvání tím, že vynecháte fyzické SIM karty – přejděte do digitální podoby s Holiday eSIM!

  • Místo soukromých aut si během cesty vyberte veřejnou dopravu nebo půjčovnu kol.

  • Vyberte si ekologická ubytování, která upřednostňují nízkou spotřebu energie a snížení odpadu.

  • Hledejte restaurace, které pocházejí z místních, organických surovin a snižují tak emise z dopravy.

  • Přijměte digitální průvodce nebo mapy namísto tištěných verzí.

  • Noste znovu plnitelné láhve na vodu a opakovaně použitelné sáčky, abyste snížili spotřebu plastů.

  • Zvyšte efektivitu své Holiday eSIM správou využití dat a vypnutím obnovování aplikací na pozadí.

Náš závazek k udržitelnosti

Vzhledem k tomu, že Světový den cestovního ruchu 2023 zdůrazňuje zásadní význam udržitelného cestovního ruchu a zelených investic při zvládání výzev moderního světa, Holiday eSIM je majákem ekologicky uvědomělého cestování, prosazuje udržitelnost různými způsoby, od snižování plastového odpadu až po posílení vzdálených destinací. s konektivitou.

Výběrem eSIM před tradičními SIM kartami cestující nejen sníží svou uhlíkovou stopu, ale také zlepší své zážitky z cestování. Tyto snahy jsou v souladu s širším cílem udržitelného cestovního ruchu, který přináší environmentální, ekonomické a sociální výhody jak turistům, tak hostitelským komunitám.

Pojďme společně zajistit, aby naše touha po toulkách měla pozitivní a trvalý dopad na planetu a její obyvatele.

Prameny

https://hospitalityinsights.ehl.edu/sustinable-travel-statistics

https://www.veolia.com/en/our-media/news/thales-and-veolia-sign-partnership-to-produce-recycled-plastic-sim-card

https://embeddedcomputing.com/application/consumer/smartphones-and-wearables/sim-v-esim-a-study-on-environmentally-friendly-sim-solutions

https://www.eea.europa.eu/highlights/plastics-environmental-concern