Ahoj wanderlustrers! Japonsko volá a s cestovní sezónou 2024 je čas sestavit konečný itinerář. Ať už jste milovníkem historie, fanatikem popkultury nebo milovníkem přírody, Japonsko má pro každého něco. Tento itinerář zasáhne hlavní body, ale pamatujte, že je na vás, abyste si jej přizpůsobili!

Takže pokud máte sbalené kufry nebo plánujete útěk, určitě si ho vezměte Holiday eSIM Japonsko pro prvotřídní konektivitu v Japonsku i mimo něj.

Kupte si Holiday eSIM Japan 6GB 5G eSIM online

Tokyo: Metropolis Marvel (3 dny)

Začínáme v pulzujícím srdci Japonska, Tokiu. Ponořte se do neonové džungle Shibuya, vyfoťte se na ikonickém přechodu Shibuya Crossing a obdivujte tyčící se Tokyo Skytree. Milovníci historie mohou prozkoumat klidný chrám Senso-ji v Asakusa, zatímco gurmáni mohou hltat kouřící ramen v Shinjuku. Nenechte si ujít jednodenní výlet do nedalekého Hakone za pohledem na majestátní horu Fudži (držíme palce, aby bylo jasné!).

Proč to stojí za to 

Tokio je smyslové přetížení tím nejlepším možným způsobem. Je to město, které spojuje starodávné tradice se špičkovou technologií a nabízí něco pro každého. Jednodenní výlety na horu Fuji a Hakone navíc dodávají městskému dobrodružství nádech přírody. 

  • Jedinečně spojená kultura: Tokio nejsou jen jasná světla a mrakodrapy; je to město, kde starodávné tradice a nejmodernější technologie krásně koexistují. Dopoledne můžete strávit prozkoumáváním poklidné chrámové zahrady a odpoledne vyjížďkou do obrovského obchodu s elektronikou – vše v docházkové vzdálenosti!

  • Foodie Paradise (Beyond Ramen): Jistě, Tokio má neuvěřitelný ramen, ale je to jen špička ledovce. Ponořte se do světa michelinských restaurací (Tokio se může pochlubit nejvíce na světě!), prozkoumejte místní izakayas (gastropubs) a ochutnejte autentické japonské malé talíře nebo si dopřejte luxusní zážitek z hovězího wagyu.

  • Sousedská dobrodružství: Tokio je sbírka pulzujících čtvrtí, z nichž každá má svou vlastní výraznou osobnost. Prozkoumejte trendy butiky v Harajuku, projděte se svéráznými uličkami Akihabary (útočiště pro milovníky anime a mangy) nebo nasajte bohémskou atmosféru Shimokitazawy.

  • Hlavní město nočního života: Tokijský noční život je legendární! Od elektrizujících tanečních klubů v Roppongi až po skryté řečníky Ginzy, pro každou noční sovu si něco najde.

  • Skryté drahokamy: Nedržte se jen turistické stezky. Tokio je plné překvapení! Prozkoumejte poklidné Tokijské národní muzeum, zachyťte dechberoucí představení kabuki nebo si odpočiňte v tradiční japonské zahradě zastrčené mezi mrakodrapy.

Tokio je město, které stále dává. Díky své nekonečné energii, rozmanitým zážitkům a skrytým pokladům, které čekají na objevení, je to místo, které s vámi zůstane dlouho poté, co odejdete.

Kyoto: kulturní tapisérie (3 dny)

Kjóto vás vrátí v čase. Projděte se Arashiyama Bamboo Grove, uklidňující oázou tyčících se stébel. Navštivte ikonickou svatyni Fushimi Inari-taisha, která je známá svou nekonečnou cestou červených bran torii. Historie ožívá v chrámu Kiyomizu-dera, který nabízí úžasný výhled na město. Nenechte si ujít tradiční čajový obřad pro ochutnávku japonského zenu.

Proč to stojí za to

Kjóto je kulturní hlavní město Japonska, které překypuje chrámy, svatyněmi a čtvrtěmi s gejšami. Je to šance zažít klid zahrad a majestátnost historických památek.

Kjóto je však mnohem víc než jen chrámy a svatyně (i když i ty jsou docela úžasné). 

  • Beyond the Temples: Kyoto je rájem pro tradiční japonské umění a řemesla. Ponořte se do světa kultury gejš ve čtvrti Gion, staňte se svědky oddanosti zkušeného řemeslníka vytvářejícího vynikající keramiku nebo se sami naučte umění kaligrafie.

  • Sezónní podívaná: Krása Kjóta se mění s každým ročním obdobím. Jaro přináší jemné květy třešňových květů, zatímco podzim barví město do ohnivých odstínů červené a oranžové. Být svědkem těchto sezónních proměn je nezapomenutelným zážitkem.

  • Procházka historií: Kjóto nebylo po více než tisíc let jen hlavním císařským městem; bylo centrem vzdělanosti a uměleckých inovací. Prozkoumejte rozlehlý hrad Nijo, který je na seznamu světového dědictví UNESCO, nebo se ponořte do klidné krásy Zlatého pavilonu (Kinkaku-ji) – svědectví o bohaté historii města.

  • Klidné ústraní: Vyvažte vzrušení z objevování chrámů chvílemi klidu. Projděte se po Cestě filozofa, poklidném chodníku lemovaném rozkvetlou třešní, nebo najděte vnitřní klid v pečlivě vyhrabaných písečných zahradách chrámu Ryoan-ji.

  • Skryté kulinářské skvosty: Kjóto není jen o luxusních kaiseki jídlech (i když i ty jsou neuvěřitelné!). Prozkoumejte Nishiki Market, rušný potravinový trh přetékající čerstvými plody moře a místními lahůdkami. Ochutnejte kouřící misku kjótské speciality – jemnou kůži yuba vyrobenou z tofu – nebo si dopřejte šálek čaje matcha v okouzlující čajovně.

Kjóto nabízí jedinečnou směs historie, kultury a přírodních krás. Je to místo, kde můžete zpomalit, ocenit jemnější věci a skutečně se spojit s podstatou Japonska.

Ósaka: Foodie Paradise (2 dny)

Ósaka otevírá náruč dobrodružným jedlíkům. Čtvrť Dotonbori je neony osvětlená říše divů plná pouličních prodejců jídla, které nabízejí vše od takoyaki (chobotnicové koule) po okonomiyaki (slané palačinky). Ponořte se do živé atmosféry trhu Dotombori, kde kralují čerstvé mořské plody. Nezapomeňte navštívit hrad Ósaka, velký symbol bohaté historie města.

Proč to stojí za to

Ósaka se za svou lásku k dobrému jídlu nestydí. Je to město, kde je povzbuzováno dopřát svým chuťovým pohárkům a energie je nakažlivá. Hrad Ósaka navíc přidává gurmánskému dobrodružství historický nádech.

  • Foodie Paradise with a Twist: Ósaka nosí svou lásku k jídlu na rukávu, ale není to typická scéna s luxusními restauracemi. Čtvrť Dotonbori exploduje energií a nabízí ohromující rozmanitost pouličního jídla. Vyzkoušejte takoyaki (chobotnicové koule) prskající na grilech, snězte okonomiyaki (slané palačinky) plné polevy nebo si dopřejte nadýchané yakitori (grilované kuře na špízu). Ósaka je o lahodných, cenově dostupných jídlech, která jsou ideální pro popadávání na cestách.

  • Veselé a přízemní: Ósaka je známá svou jedinečnou značkou humoru – hlasitým, hravým a někdy i trochu sebepodceňujícím. Místní obyvatelé jsou známí svou přátelskou a přátelskou povahou, díky které se cítíte vítáni a připraveni přijmout nakažlivou energii města.

  • Noční život pro každou atmosféru: Chcete si s přáteli vyzkoušet klasiku karaoke? Ósaka vás kryje. Hledáte stylový bar s inovativními koktejly? Žádný problém. Toužíte po potápěčském baru s přátelskými místními obyvateli? Máš to! Noční život v Ósace uspokojí všechny chutě a nabízí řadu možností od neformálních až po luxusní.

  • Festivalová zábava: V průběhu roku Ósaka exploduje živými festivaly. Ponořte se do energie Tenjin Matsuri, jednoho z největších japonských vodních festivalů, nebo se staňte svědky oslnivého festivalu luceren Dotombori, který osvětluje kanál stovkami barevných luceren.

  • Brána do Kansai: Ósaka je fantastickou základnou pro objevování regionu Kansai. Udělejte si jednodenní výlet do Nara, okouzlujícího města známého jeleny sika, kteří se volně potulují v parku obklopujícím chrám Todai-ji. Nebo se vydejte do Hirošimy, kde uctíte památník míru v Hirošimském parku a dozvíte se o odolnosti města.

Ósaka je víc než jen potravinový ráj; je to město s duší, které prospívá smíchu, dobré společnosti a nádechu rozkošného chaosu. Je to místo, kde si odpočinete, obejmete svérázné a zažijete pohled na Japonsko, které je vzrušující a zároveň osvěžující.


Volitelné objížďky

  • Hirošima: Pochvalte se v parku památníku míru v Hirošimě a zjistěte více o odolnosti města.

  • Kanazawa: Objevte kouzlo skrytého drahokamu s krásnou zahradou Kenroku-en a prosperující čtvrtí gejš.

  • Takayama: Vraťte se v čase do tohoto malebného města, známého svou tradiční architekturou a pivovary saké.

Pamatovat si, tjeho je jen výchozí bod! Upravte si plány tak, aby vám vyhovovaly zájmy a styl cestování. Japonsko má nekonečné možnosti, tak se tam vydejte a prozkoumejte Zemi vycházejícího slunce!