Καθώς το νέο iPhone 14 στις ΗΠΑ υποστηρίζει μόνο eSIM, οι αγοραστές μπορεί να δυσκολευτούν να μεταφέρουν την κάρτα SIM από το ένα παλαιότερο τηλέφωνο στο άλλο. Παρόλο που η Apple έχει υποστηρίξει την τεχνολογία eSIM στα iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR και νεότερα μοντέλα, κανένα από τα μοντέλα δεν ήταν αποκλειστικό eSIM όπως το iPhone 14.

Ωστόσο, η μεταφορά της eSIM από το ένα iPhone στο άλλο είναι μια εύκολη και απλή διαδικασία. Με αυτόν τον οδηγό, θα μπορείτε να μεταφέρετε γρήγορα και εύκολα την eSIM μεταξύ iPhone. Ακόμα κι αν είχατε χρησιμοποιήσει μια παραδοσιακή κάρτα SIM στο παλαιότερο μοντέλο σας αντί για μια eSIM, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο αριθμό μετατρέποντας την SIM σας σε eSIM.

Όσοι από εμάς ορκιζόμαστε στην Apple τείνουμε να παίρνουμε ένα νέο iPhone κάθε τόσο. Επομένως, μπορεί να χρειαστεί να μεταφέρετε δεδομένα eSIM ή να μετατρέψετε μια κάρτα SIM σε eSIM εάν θέλετε να διατηρήσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να είστε ειδικός για να μεταφέρετε ή να μετατρέψετε τη SIM σας, παρόλο που η διαδικασία μπορεί να φαίνεται τρομακτική.

Να πάρει τοκαλύτερη eSIM για την Ευρώπη με την εορταστική eSIM και βεβαιωθείτε ότι θα έχετε μια απίστευτη εμπειρία κινητού Διαδικτύου υψηλής ταχύτητας ενώ βρίσκεστε σε μια περιπέτεια σε όλη την Ευρώπη.

Πώς να μεταφέρω eSIM στο iPhone 14 με Γρήγορη μεταφορά;

Μια eSIM (ενσωματωμένη SIM) μπορεί να ενεργοποιηθεί και να διαχειρίζεται χωρίς να χρειάζεται φυσική κάρτα SIM. Με τις eSIM, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ένα νέο πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας χωρίς να χρειάζεται να τοποθετήσετε μια νέα κάρτα SIM στο τηλέφωνό σας.

Για να μεταφέρετε μια eSIM από το ένα iPhone στο άλλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Γρήγορη μεταφορά. Η μόνη προϋπόθεση είναι ότι και οι δύο συσκευές πρέπει να εκτελούν iOS 16.

Η λειτουργία Γρήγορη μεταφορά χρησιμοποιεί ένα ασφαλές και κρυπτογραφημένο πρωτόκολλο για τη μεταφορά των δεδομένων eSIM από το παλιό iPhone στο νέο iPhone. Τα δεδομένα eSIM μεταφέρονται ως κωδικός QR που εμφανίζεται στην οθόνη του παλιού iPhone και το νέο iPhone σαρώνει αυτόν τον κωδικό QR για να ανακτήσει τα δεδομένα eSIM και να τα ενεργοποιήσει στη συσκευή.

Ετσι δουλευει:

  1. Βεβαιωθείτε ότι και τα δύο iPhone είναι ενεργοποιημένα και σε απόσταση λίγων ιντσών το ένα από το άλλο.

  2. Στο νέο σας iPhone, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Κινητό τηλέφωνο > Προσθήκη σχεδίου κινητής τηλεφωνίας.

  3. Πατήστε "Μεταφορά από το iPhone".

  4. Στο παλιό σας iPhone, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Κινητό τηλέφωνο > Προσθήκη σχεδίου κινητής τηλεφωνίας.

  5. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να μεταφέρετε την eSIM από το παλιό σας iPhone στο νέο σας iPhone.

Λάβετε υπόψη ότι μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία, η κάρτα SIM στο παλιό σας iPhone θα καταστεί άχρηστη καθώς έχει μετατραπεί σε eSIM.

Η δυνατότητα Γρήγορης μεταφοράς απλοποιεί τη διαδικασία μεταφοράς eSIM αυτοματοποιώντας τα βήματα που απαιτούνται για τη μεταφορά δεδομένων eSIM από τη μια συσκευή στην άλλη. Εξαλείφει την ανάγκη για μη αυτόματη εισαγωγή σύνθετων ρυθμίσεων διαμόρφωσης και διασφαλίζει την ασφαλή μεταφορά ευαίσθητων δεδομένων.

Πώς να μεταφέρω eSIM στο ολοκαίνουργιο iPhone 14;

Εάν κάνετε αναβάθμιση σε νέο iPhone, η ρύθμιση και η μεταφορά των δεδομένων eSIM σας μπορεί να είναι παιχνιδάκι. Με λίγα μόνο αγγίγματα, μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε την eSIM από το παλιό σας iPhone στο νέο σας.

  1. Βεβαιωθείτε ότι και τα δύο iPhone είναι ενεργοποιημένα και σε απόσταση λίγων ιντσών το ένα από το άλλο.

  2. Καθώς ρυθμίζετε το νέο σας iPhone, θα μεταβείτε στην οθόνη ρύθμισης eSIM.

  3. Πατήστε "Μεταφορά από άλλο iPhone" για να ξεκινήσετε τη διαδικασία.

  4. Ένα αναδυόμενο μήνυμα θα εμφανιστεί τώρα στο παλιό σας iPhone. Απλώς πατήστε «Μεταφορά SIM» για να συνεχίσετε.

  5. Στη συνέχεια, το νέο σας iPhone θα εμφανίσει έναν κωδικό επαλήθευσης που πρέπει να εισαγάγετε στο παλιό σας iPhone

Πώς να εισαγάγετε τις λεπτομέρειες eSIM με μη αυτόματο τρόπο στο iPhone 14;

Μερικές φορές, οι μέθοδοι που περιγράφονται παραπάνω μπορεί να αποτύχουν λόγω πολλών λόγων, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών του φορέα. Το καλύτερο στοίχημά σας εδώ είναι να εισαγάγετε τα στοιχεία eSIM με μη αυτόματο τρόπο.

Να το πράξουν,

  1. Μεταβείτε στις "Ρυθμίσεις" στο iPhone 14 σας.

  2. Πατήστε "Κυψέλη" για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις κινητής τηλεφωνίας.

  3. Στην ενότητα "Προγράμματα κινητής τηλεφωνίας", πατήστε "Προσθήκη νέου σχεδίου".

  4. Πατήστε "Εισαγωγή λεπτομερειών με μη αυτόματο τρόπο".

  5. Εισαγάγετε τις πληροφορίες που παρέχονται από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας, όπως τη διεύθυνση SM-DP+, τον κωδικό ενεργοποίησης και τον κωδικό επιβεβαίωσης.

  6. Πατήστε "Προσθήκη σχεδίου κινητής τηλεφωνίας".

  7. Το iPhone 14 σας θα επαληθεύσει τις λεπτομέρειες και θα ενεργοποιήσει το πρόγραμμα eSIM.

Μόλις ολοκληρώσετε αυτά τα βήματα, το iPhone 14 σας θα πρέπει να είναι έτοιμο για χρήση με το νέο πρόγραμμα eSIM που καταχωρίσατε με μη αυτόματο τρόπο.

Πώς να αφαιρέσετε το πρόγραμμα eSIM στο iPhone 14;

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να χρειαστεί να διαγράψετε την eSIM στο iPhone σας. Ένα συνηθισμένο σενάριο είναι όταν μεταφέρετε τον αριθμό τηλεφώνου της eSIM σε άλλο iPhone. Εάν έχετε νέο iPhone και θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου που είχε συσχετιστεί προηγουμένως με την eSIM σας, θα πρέπει να μεταφέρετε την eSIM στη νέα συσκευή και να τη διαγράψετε από την παλιά.

Μια άλλη περίπτωση όπου η διαγραφή της eSIM μπορεί να είναι απαραίτητη είναι όταν σκοπεύετε να πουλήσετε, να ανταλλάξετε ή να παραχωρήσετε τη συσκευή σας. Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε όλες τις προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα από το iPhone σας προτού τα παραδώσετε σε κάποιον άλλο. Η διαγραφή της eSIM διασφαλίζει ότι ο νέος κάτοχος δεν θα έχει πρόσβαση στον αριθμό τηλεφώνου ή στο πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας σας.

Για να διαγράψετε την eSIM στο iPhone σας,

  1. Μεταβείτε στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις".

  2. Πατήστε "Κυψέλη" και επιλέξτε το πρόγραμμα eSIM που θέλετε να διαγράψετε.

  3. Πατήστε "Κατάργηση σχεδίου κινητής τηλεφωνίας".

Για να διαγράψετε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της eSIM σας,

  1. Μεταβείτε στις "Ρυθμίσεις"

  2. Πατήστε «Γενικά»

  3. Πατήστε "Μεταφορά ή επαναφορά iPhone"

  4. Πατήστε «Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων» για να διαγράψετε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της eSIM

Αυτό είναι όλο! Τώρα αλλάζετε και διαχειρίζεστε τα προφίλ σας eSIM σαν επαγγελματίας ταξιδιώτης.