over jaar! Gebruikers van HolidayeSIM kunnen nu niet alleen hun eSIM in enkele seconden instellen en activeren, maar ook eenvoudig hun eSIM-profiel tussen telefoons overzetten.


Nu de iPhone 14 het eerste apparaat is dat fysieke simkaarten helemaal achter zich laat en alleen eSIM gebruikt, beginnen andere bedrijven nu in de voetsporen van Apple te treden. Het lijkt erop dat Google op dit gebied het voortouw neemt, aangezien ze momenteel een functie ontwikkelen waarmee gebruikers hun eSIM-profielen van het ene apparaat naar het andere kunnen overzetten. 


Het is echter belangrijk op te merken dat dit nieuws momenteel alleen van toepassing is op Google Pixel-smartphones.


In plaats van van SIM-kaart te wisselen of eSIM-profielen van de ene Pixel naar de andere over te dragen, stelt de nieuwe functie gebruikers in staat hun SIM-profielen om te zetten in eSIM-profielen. Deze transformatie is afhankelijk van de provider, maar als dit lukt, kan iemand die een upgrade uitvoert van een compatibel Pixel-model naar een nieuwe telefoon, eenvoudig zijn eSIM en zelfs zijn fysieke simkaart overzetten naar de eSIM van zijn nieuwe telefoon. 


Een eSIM-profiel bevat belangrijke informatie over een telefoon, waaronder het unieke IMSI-nummer van het apparaat en een authenticatiesleutel waarmee de telefoon toegang kan krijgen tot een bepaald mobiel netwerk. 


Hoewel Google deze functie heeft vermeld in de Android 13 QPR2 Beta 2-update, is het onzeker of deze functie daadwerkelijk zal worden opgenomen in de openbare versie van Android 13. Het is mogelijk dat Google besluit deze functie te schrappen zonder deze op te nemen in de definitieve versie. 


Als het echter wordt meegeleverd, kan het een zeer nuttige functie zijn, waardoor gebruikers hun SIM- of eSIM-profielen eenvoudig van het ene apparaat naar het andere kunnen overzetten. Dit zou vooral handig zijn voor degenen die hun telefoon upgraden, omdat het de overgang naar een nieuwe telefoon veel soepeler en sneller zou maken.


Hoewel het mogelijk is dat deze functie op andere Android-telefoons verschijnt, is het onduidelijk welke merken bereid zijn om eSIM-overdrachten te ondersteunen. Er is ook een hint van de mogelijkheid om fysieke simkaarten om te zetten in eSIM's, hoewel dit moeilijk kan zijn en beperkt kan zijn tot providers die eSIM-activering ondersteunen. 


Het blijft onzeker wat Google uiteindelijk met de functie gaat doen, aangezien de aanwezigheid ervan in de code geen garantie is voor opname ervan. Met de groeiende trend van eSIM's zou deze functie echter zeer nuttig en nuttig kunnen zijn voor veel gebruikers van Android-telefoons.


Wat is een eSIM en waarom zou u het belangrijk vinden om van eSIM-profiel te wisselen?


Hoe werkt 'naadloos' eSIM-overstappen?


Hoe te registreren voor het Android 13 Beta-programma


De beste eSIM-plannen voor Europa om te combineren met de geplande updates


eSIM



en waarom zou u zich zorgen maken over het wisselen van eSIM-profielen?


Een eSIM, of embedded SIM, is een digitale versie van een fysieke simkaart. Het is ingebed in een apparaat en hoeft niet te worden geplaatst of vervangen zoals een fysieke simkaart. Met de eSIM kunnen gebruikers meerdere mobiele netwerkprofielen op één apparaat opslaan en op afstand tussen deze profielen schakelen, zonder fysiek van simkaart te hoeven wisselen. 


Bovendien kan een eSIM worden gebruikt om tegelijkertijd verbinding te maken met meerdere netwerken, waardoor de gebruiker toegang heeft tot verschillende diensten van verschillende netwerken. Dit is vooral handig voor internationale reizigers, omdat ze toegang hebben tot verschillende netwerken in verschillende landen zonder van simkaart te hoeven wisselen. 


HolidayeSIM 's geven u de best mogelijke netwerkdekking en snelheid wanneer u zich in Europa bevindt en u een premium mobiele connectiviteitservaring serieus misloopt terwijl u op vakantie bent als u besluit om gewoon bij uw roamingplan te blijven.


Smartphones zien steeds vaker af van traditionele fysieke simkaarten voor virtuele eSIM-kaarten, en Google is mogelijk op zoek naar manieren om het proces van het overzetten van een eSIM-profiel van het ene apparaat naar het andere te vereenvoudigen. Het huidige proces van het deactiveren van het oude eSIM-profiel en het opnieuw activeren op de nieuwe telefoon kan omslachtig en tijdrovend zijn, en Google zou een oplossing kunnen ontwikkelen om de overgang soepeler te laten verlopen. 


Deze nieuwe functie is naar verluidt aanwezig in de Android 13 QPR2 Beta 2-update, wat suggereert dat Google een eSIM-overdrachtsmenu test in de SIM-instellingen. 


Dit zou een grote zegen kunnen zijn voor degenen die meerdere simkaarten gebruiken, aangezien ze binnenkort moeten overstappen op het gebruik van eSIM's. Als Google het proces van het overzetten van een eSIM-profiel naar een nieuw apparaat kan stroomlijnen, kan dit het leven van Android-smartphonegebruikers die afhankelijk zijn van meerdere simkaarten gemakkelijker maken.

Hoe werkt 'naadloos' eSIM-overstappen naar verwachting?

Smartphones zien steeds vaker af van traditionele fysieke simkaarten voor virtuele eSIM-kaarten, en Google is mogelijk op zoek naar manieren om het proces van het overzetten van een eSIM-profiel van het ene apparaat naar het andere te vereenvoudigen. 


Het huidige proces van het deactiveren van het oude eSIM-profiel en het opnieuw activeren op de nieuwe telefoon kan omslachtig en tijdrovend zijn. Momenteel moeten gebruikers hun eSIM-profiel op hun oude telefoon deactiveren en vervolgens opnieuw activeren op het nieuwe apparaat. 


Dit proces kan zelfs hulp van de simkaartaanbieder of het telecombedrijf vereisen, wat vaak resulteert in extra kosten. Apple biedt daarentegen een "Quick Transfer" -functie op zijn nieuwe iPhones waarmee gebruikers hun fysieke of eSIM-kaarten van hun oude telefoons naar een nieuwe kunnen overzetten zonder contact op te nemen met hun telecomprovider. 


Als Google erin slaagt een vergelijkbare functie voor Android-gebruikers te ontwikkelen, kan dit een revolutie teweegbrengen in het proces van het wisselen van telefoon en het leven veel gemakkelijker maken voor HolidayeSIM- gebruikers die afhankelijk zijn van meerdere simkaarten.


Deze nieuwe functie is naar verluidt aanwezig in de Android 13 QPR2 Beta 2-update, wat suggereert dat Google een eSIM-overdrachtsmenu test in de SIM-instellingen. Dit zou een grote zegen kunnen zijn voor degenen die meerdere simkaarten gebruiken, aangezien ze binnenkort moeten overstappen op het gebruik van eSIM's. 



Hoe te registreren voor het Android 13 Beta-programma?


Als dit nieuws je enthousiast heeft gemaakt en je klaar hebt gemaakt om deel te nemen aan het Android 13 Beta-programma, kun je hier klikken. Zoek de knop 'Bekijk uw in aanmerking komende apparaten' en klik op 'opt-in' onder de afbeelding van uw Google Pixel-model. Ga na enige tijd naar Instellingen > Systeem > Systeemupdate en installeer de bèta.


Houd er rekening mee dat de bètaversie van elk besturingssysteem mogelijk niet zo goed werkt als een juiste release. 


U moet zich echter bewust zijn van één cruciaal ding om complicaties in de toekomst te voorkomen.


Nadat u zich bij het bètaprogramma hebt aangesloten en de software hebt geïnstalleerd, moet u wachten tot de openbare versie van de update voor uw apparaat beschikbaar is voordat u het programma afsluit. 


Als u ervoor kiest het bètaprogramma te verlaten voordat de openbare versie wordt uitgebracht, moet u uw apparaat wissen. De openbare versie van Android 13 QPR 2 wordt uitgebracht op 6 maart, de eerste maandag van de maand. 


Nadat je de openbare versie van de update hebt geïnstalleerd, heb je ongeveer een week de tijd om het bètaprogramma te verlaten zonder dat je je apparaat hoeft te wissen.


De beste eSIM-plannen van Europa om te betalen met de geplande updates

UKTD eSIM VOOR INTERNATIONAAL REIZEN

  • 20 GB 4G-data

  • 120 minuten internationaal beltegoed

  • 1.000 internationale sms

  • Onbeperkt bellen in Europa

  • Onbeperkt sms'en in Europa

  • Frans telefoonnummer

UKTD Holiday Zen eSIM

  • 8 GB 4G-data

  • 30 minuten beltegoed internationaal bellen

  • 200 internationale sms

  • Onbeperkt bellen in Europa

  • Onbeperkt sms'en in Europa

  • Frans telefoonnummer

Landendekking

Geniet van de beste dekking en service op alle onderstaande locaties met uw eSIM-abonnement. Neem voor vragen over uw bundel contact met ons op via +33969393900.

Andorra, Azoren, Aland-eilanden, Oostenrijk, Balearen, Canarische Eilanden, België, Cyprus, Kreta, Corfu, Cycladen, Kroatië, Tsjechische Republiek, Denemarken, Estland, Faeröer Eilanden, Finland, Frankrijk vasteland, Gibraltar, Duitsland, Griekenland, Guernsey , Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Jersey, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Madeira, Malta, Isle of Man, Noorwegen, Nederland, Portugal, Polen, Rhodos, Roemenië, Spanje, Verenigd Koninkrijk, San Marino, Sardinië, Sicilië , Slowakije, Zwitserland, Zweden, Vaticaanstad.