De magische wereld van Thailand is een bestemming vol rijke cultuur, adembenemende landschappen en een uniek gevoel voor avontuur. Met ideeën van ervaren reizigers en de lokale bevolking wil deze reisgids u praktische tips en voorkennis geven om uw reis naar Thailand zo soepel en plezierig mogelijk te maken.

Vergeet niet uw Thailand eSIM op te halen bij Holiday eSIM en ontvang nu premium connectiviteit!

Onderschat de levertijd niet

Reizen naar Thailand kan een lonende ervaring zijn, maar het is belangrijk om uw reis verstandig te plannen om het meeste uit uw tijd te halen. Tenzij u van plan bent het grootste deel van uw vakantie aan reizen door te brengen, wordt aanbevolen dat u niet meer dan 20% van uw tijd aan reizen besteedt. Hierdoor kunt u zich onderdompelen in de bestemming die u bezoekt en de lokale cultuur echt ervaren.

Het proces van inpakken, inchecken, aankomen op de luchthaven, vliegen en wennen aan uw nieuwe locatie kan een volledige dag duren. In feite kan het reizen over een relatief korte afstand in Thailand langer duren dan een overlandvlucht naar de VS. Als u van plan bent de veerboot te nemen, houd dan rekening met een paar uur.

Zorg altijd voor een flexibele aanpak. Vertragingen en onverwachte gebeurtenissen maken deel uit van de reiservaring. Beschouw ze als kansen voor verkenning en ontdekking.

vertrouw op je intuïtie

De rijke, kruidige smaak van Thaise gerechten spreekt veel mensen aan, maar kan soms ongemak veroorzaken bij degenen die niet gewend zijn aan de sterke smaken. Sterke specerijen en kruiden die in de Thaise keuken worden gebruikt, kunnen spijsverteringsproblemen veroorzaken, zoals maagklachten of indigestie. Bovendien kunnen sommige ingrediënten in Thais voedsel grote hoeveelheden natrium bevatten, wat uitdroging, krampen en een opgeblazen gevoel kan veroorzaken. De aanwezigheid van bacteriën, vooral in zeevruchten, kan spijsverteringsproblemen veroorzaken na het eten van Thais eten.

Er is echter een onfeilbare en onderschatte remedie voor elke 7/11: yoghurt met probiotica.

Probiotische yoghurt bevat nuttige bacteriën die kunnen helpen het darmevenwicht te herstellen als deze is beschadigd door hard voedsel. Het consumeren van yoghurt met probiotica kan veel voorkomende spijsverteringsproblemen zoals diarree, obstipatie en een opgeblazen gevoel helpen verlichten. Er wordt ook aangenomen dat het de spijsvertering bevordert en de maagzuurproductie vermindert.

Daarom kan het opnemen van probiotica-bevattende yoghurt in uw dieet een effectieve strategie zijn om mogelijk spijsverteringsproblemen veroorzaakt door Thais eten te bestrijden. Onthoud dat elk lichaam anders reageert. Daarom is het altijd een goed idee om naar je lichaam te luisteren en je dieet hierop aan te passen.

Ga voor streetfood

Proef het wereldberoemde Thaise straatvoedsel en onthoud een paar basisprincipes. Hoewel het meeste straatvoedsel veilig is, kan het vasthouden ervan je smaakpapillen tevreden stellen en onaangename verrassingen voorkomen.

Vind leveranciers met lange rijen

Vooral een plek die door de lokale bevolking wordt bezocht. Dit duidt niet alleen op een smakelijke maaltijd, maar het wijst ook op een lager risico op door voedsel overgedragen ziekten.

Zoals warm, vers bereid eten

Laat het eten niet urenlang buiten staan ​​en concentreer u in plaats daarvan op het bereiden van het gerecht dat voor u klaar staat, zoals frites, gegrild vlees of hete soep. Dit zorgt ervoor dat schadelijke bacteriën worden gedood tijdens het kookproces.

Kies een leverancier die gespecialiseerd is in één soort voedsel.

In deze magazijnen is de omloopsnelheid van grondstoffen hoger, waardoor de kans op voedselbederf kleiner is. In tegenstelling tot restaurants die volledige menu's aanbieden, richten deze retailers zich op meerdere variaties van hetzelfde gerecht om de versheid en kwaliteit te garanderen.

Pas op voor de klassieke tuk-tuk-zwendel

Tuk-tuks kunnen een unieke toeristische ervaring bieden, maar houd rekening met de prijzen. Sommige chauffeurs kunnen u tegen een commissie naar een reisbureau brengen. Het werkt door zeer vriendelijke chauffeurs te vinden die bereid zijn u een ritje te geven voor een goede prijs of zelfs gratis.

Maar als je eenmaal binnen bent, zul je merken dat je ergens anders heen wordt gebracht, meestal naar een reisbureau, kleermaker, souvenir- of juwelier, waar je te maken krijgt met agressieve verkooptechnieken. Zelfs de meest attente en verstokte toeristen zeggen dat ze dure dingen krijgen aangeboden en gekocht die ze niet nodig hebben, omdat deze etablissementen de kunst van het verkopen aan buitenlanders beheersen.

Ook krijgen tuktukchauffeurs een commissie van de winkel, die uiteindelijk hoger blijkt te zijn dan de ritprijs.

Hoewel de meeste mensen je adviseren om helemaal geen tuk-tuk te nemen, kun je nog steeds een lonende ervaring hebben als je je bestemming kent en erop staat om omwegen te vermijden.

Kies een songthaew

Songthaews zijn eigenlijk minibusjes met een zitbank achterin. Ze komen veel voor op eilanden en in steden als Chiang Mai en Pattaya. Om er gebruik van te maken, hoeft u alleen maar te bellen, de chauffeur uw bestemming te vertellen en over een prijs te onderhandelen. U dient bij aankomst te betalen. Als u uit de auto wilt stappen, klinkt er een zoemer achterin die de bestuurder aangeeft te stoppen.

Goede taxitips

Wanneer u een taxi boekt, vooral in grote steden, vermijd dan taxi's die voor hotels of grote toeristische attracties geparkeerd staan. Zoek in plaats daarvan naar mobiele taxi's met felgroene of rode lichten op de voorruit om hun beschikbaarheid aan te geven. Er zijn talloze taxi's, vooral buiten de spits en als het niet regent.

Vermijd onderhandelen over een vaste prijs

Vraag nooit aan een taxichauffeur: “Hoeveel?” » Voor uw bestemmingen. Het kan zijn dat uw prijs hoger is dan de aangegeven prijs. Neem gewoon een taxi en stap uit als de chauffeur aandringt op een vaste prijs. Meters zijn zuiniger in het systeem.

Contrafeitelijke dynamiek begrijpen

Houd er rekening mee dat taxameters rekening houden met afstand en tijd. Tijdens piekuren of druk verkeer kan de tijdsfactor de kosten verhogen. Plan reizen naar afgelegen locaties (bijvoorbeeld luchthavens) tijdens de daluren, zodat u goedkoper kunt reizen. Het is duidelijk dat sommige chauffeurs meters met speciale knoppen gebruiken om vals te spelen. Eenmaal geactiveerd kan deze knop de prijs verhogen tot exorbitante niveaus, vaak tot tien keer de standaardprijs. Om uzelf te beschermen, kunt u overwegen een gerenommeerde app voor het delen van auto's of ritten te kiezen die transparante, vooraf ingestelde tarieven biedt. Als u besluit een taxi te nemen, maak dan aan de chauffeur duidelijk dat de meter gebruikt zal worden en houd gedurende de hele rit het weergegeven tarief in de gaten.

Omgaan met afwijzing

Als een taxichauffeur weigert u naar een bestemming te brengen, vermijd dan confrontatie. Bel gewoon een andere taxi. Er is altijd voldoende voorraad beschikbaar.

Leg taxigegevens vast

Let op het kleine gele bordje op de passagiersdeur met het kenteken van de taxi. Maak een foto van hem; Dit kan handig zijn als je per ongeluk iets achterlaat.

Internationaal rijbewijs + reisverzekering, veel rijplezier

Er is niets beter dan een motor huren en Thailand in je eigen tempo verkennen.

U moet zich er echter van bewust zijn dat Thailand momenteel het ongelukkige voordeel heeft dat het de hoogste verkeersveiligheidsrisico's kent in Zuidoost-Azië en Azië, vooral voor motorrijders.

Bovendien, als u wordt betrapt zonder rijbewijs, of erger nog, een ongeluk krijgt zonder rijbewijs/verzekering, is de kans groot dat u in grote problemen komt.

Zorg voor een internationaal rijbewijs (IDP) en een reisverzekering om uw vrienden en familie de zorgen te besparen van het starten van een GoFundMe voor het geval u in het paradijs in de problemen komt.

Het IDP is meestal een thuisvertaling van uw rijbewijs. Dus als je in je thuisland geen motorrijbewijs hebt, heb je in Thailand zeker geen motorrijbewijs! Voordat u besluit een auto te huren in Thailand, zorg ervoor dat u weet hoe u veilig kunt rijden.

Basis Thaise zinnen

Het kennen van een paar Thaise basiszinnen kan uw reiservaring aanzienlijk verbeteren. Hoewel Engels in toeristische gebieden vaak wordt gesproken, bestaan ​​er nog steeds taalbarrières. Wees geduldig en neem een ​​Thaise taalgids of vertaalapp mee voor een vlottere communicatie.

  • Hallo/tot ziens: Sawasdee Crab (indien mannelijk) of Sawasdee Ka (indien vrouwelijk). Deze uitdrukking kan zowel als begroeting als als afscheid worden gebruikt.

  • Danke: Khub Khun Krab (mannelijk) of Khub Khun Ka“ (weiblich)